Hola nens i nenes! Estem al mes de maig i ara mateix serien les Festes de Badalona. Aquest curs no podrem gaudir-les degut al confinament, però no us preocupeu! Aquí trobareu algunes cosetes per gaudir de la festa des de casa.
Des de l’escola, us agraïm les vostres visites al blog “Festes de maig confinades”. Esperem que l’any que ve tornem a viure unes Festes de Maig com es mereixen. 

Ara ens volem acomiadar amb aquest vídeo que us ensenyarà a fer un castell de focs amb materials que, de ben segur, teniu a casa. 

Dijous 21: Els dragolins i en Turmeni pastisser
a
Ja coneixeu molt bé qui són els dragolins de Badalona! Avui us hem preparat aquest vídeo amb un conte explicat per nens, nenes, nois i noies de les Bèsties de foc.

Prepareu-vos per saber què li va passar al pastisser i on es van amagar els dragolins entremaliats.Dimarts 19: Danses de foc dels Dragolins
Ara ja sabeu qui són i com van néixer els tres dragolins Xarop, Pomada i Xeringueta. Avui veureu el seu ball de foc a la plaça de la Vila.

Els porten els nens i nenes més petits de la colla Bèsties de foc de Badalona.


Dilluns, 18 de maig
Avui, en Toni Oriol us explicarà la rondalla del senyor Ferrer i els dragolins. Sabeu qui són, els dragolins? Són tres dracs petits molt valents, que es diuen Xarop, Pomada i Xeringueta.

Endavant amb el conte! 
Si voleu conèixer totes les Bèsties de foc de Badalona clica la imatge:

Dijous 14 maig: El Ball de Bastons
a
La  colla de bastoners del barri de Canyet de Badalona practica el ball de bastons. És la més antiga que existeix  a la ciutat, ja fa més de 90 anys.
Aquesta dansa consisteix en fer xocar amb força els bastons gràcies a uns moviments rítmics i atlètics. Els dansaires es vesteixen amb faixa i corbata, entre d'altres complements com ara els picarols.

Avui us ensenyem el típic Ball de bastons de Canyet-La Nova. Gaudiu-lo!Dimecres, 13 de maig: El conte "Ton pare ball el drac"
a
Durant les festes de maig les Bèsties de foc surten a treure fum i foc pels carrers de Badalona.
Avui us presentem el conte d’un drac. Voleu veure què li passa?


Dimarts, 12 de maig: La Diada castellera
a
Els castellers són grups de persones que construeixen torres humanes.
De castells n’hi ha de molt tipus i els formen persones de totes les edats.

El castell està format per tres parts: la pinya, el tronc i el pom de dalt o la corona del castell.


A Badalona hi trobem  la Colla castellera “Els Micacos”.
a
Clica la imatge per veure el vídeo.


Diumenge, 10 de maig: Conte Els pescadors i el dimoni, Nit de Sant Anastasi
i Cremada del Dimoni
a
Avui podreu gaudir del conte badaloní “Els pescadors i el Dimoni”, que ens explica la història de com uns pescadors de Badalona enganyen un Dimoni perquè no molesti els peixos i els deixi treballar tranquils.


Durant la Nit de Sant Anastasi es fa un ball parlat centenari en el qual es representa la lluita entre el Bé (Sant Anastasi) i el Mal (Diables, Llucifer i la Diablessa). Significa el triomf del Bé i, per tant, la necessitat de cremar el Dimoni.
L’Àliga balla una dansa fent les formes d’un cercle i d’una creu, que volen dir la unió de tots els ciutadans i ciutadanes. Aquest ball dóna pas a la Cremada del Dimoni.

s
Com que aquest maig no podem veure la Cremada del Dimoni anem a recordar la de l’any passat!
s

a
Dissabte, 9 de maig: CERCAVILA PETITA!
a
Els capgrossos, gegantons i dracs de les escoles de Badalona surten a desfilar per la ciutat. Els coneixes?


També us deixem aquesta cançó del dimoni pelut!Divendres, 8 de maig
a Sabeu que, a Badalona, la Colla gegantera fa ballar els gegants de la ciutat
durant les festes de maig?
a
Avui us adjuntem un ball de gegants que es diu: Ball de cort 
d

a
Saps com es diuen els nostres gegants? 
Si ho vols saber, clica a la imatge! Dijous, 7 de maig

Un dels costums de les festes de maig és el correfoc! Els diables i les bèsties de foc surten pels nostres carrers a ballar i a fer xerinola! Voleu veure'n un vídeo? Mireu! 


I del foc en surten... espurnes!  Avui us presentem la història de l'Espurneta, una espurna molt intrèpida i valenta. Endavant! 
Dimarts, 5 de maig

VOLS FER EL TEU PROPI MOCADOR DE LES FESTES DE MAIG CONFINADES?